Växthus

Köp växthus och tillbehör till trädgård och balkong på nätet

I mitt växthus odlar jag bla. tomater och vindruvor, med bra resultat. För att fullt ut lyckas med detta så har jag tvingats att sätta in infravärme. Med vårt varierande klimat blir resultatet för dåligt utan denna extra uppvärmning.


Planerar du att bygga växthus eller köpa ett växthus, så finns all hjälp på nätet du behöver, dels av tillverkare, återförsäljare och butiker som säljer växthus, till privata trädgårdssidor där mycket finns beskrivet om att bygga växthus till att odla i växthus. Nedan visas 2 bilder på växthus som butiken Bygghemma säljer. Besök deras butik för att läsa mera om växthusen. Är det så att du tänkt att bygga växthus på egen hand kan du säkert hitta vad du behöver hos bygghemma.

Förutom att köpa växthus och tillbehör av Bygghemma så kan du köpa andra trädgårdsprodukter som inredning till växthuset. Bygga växthus kan du göra utan bygglov på max 15 kvm.

Växthus Växthus

Förutom ett växthus behövs andra tillbehör i växthus, kan vara infravärme, glashyllor mm, samt hur går det till att odla i växthus. Köpa växthus, titta på länkarna ner på sidan leder dig till leverantörer av växthus, på andra länkar på sajten kan du bla. hitta tillbehör till växthus. Du kanske inte behöver köpa ett nytt växthus, begagnat växthus kanske duger bra, kolla på blocket.se. Du som funderar på att bygga växthus själv kan besöka sidan växthuskonsulten, en bra sida om att bygga växthus, ritningar och tips.

Nedan en bild på ett växthus från Bygghemma.

Växthus

Passa på och besök annonsörerna ovan för att med lite tur så kan man hitta billiga växthus, miniväxthus till balkong, billig inredning till växthuset pga att de som annonserar ofta har erbjudanden och kampanjer i sin annonsering. Besök därför alla de som annonserar innan du bestämmer dig för vilket växthus eller inredning du ska köpa.

Ska du själv bygga ett växthus så behöver du byggmaterial. Ett företag du hittar på nätet och på många orter här i landet är Byggmax. Byggmax har många olika byggvaror till bra priser. Som byggmaterial till ett växthus kan tex. trall, marksten, betong, armeringsjärn, skruv och spik vara. Växthus behöver inte vara det man menar med växthus, dvs att man odlar grönsaker och blommor. Ett växthus kan väl fungera som ett uterum eller en vinterträdgård. Är detta något som intresserar dig så kan du via nätet hitta inspiration, få tips och ideer om detta. Nedan hittar du länkar som har med växthus att göra. Vinterträdgård, klicka på länken till vänster för att läsa mer om detta.

Orangeriet är en del av den trend med sydliga växter som anlänt till Sverige under de senaste åren. Oliver och citroner, örter och tropiska växter har blivit ett naturligt resultat av den franska och italienska matkultur som etablerats. Orangeriet är ett sinnligt alternativ till vanliga växthus. Är du intresserad av detta kan boken till höger vara bra. Boken heter drömmen om ett organgeri.

Ett utmärkt sätt att lära sig mera om växthus, tex. bygga växthus eller odla i växthus är att läsa trädgårdsbloggar och deltaga i trädgårdsforum. Speciellt forumen är bra för där kan du ställa dina frågor. Det är gratis att deltaga i dessa forum, det som krävs är att du blir medlem. Sidorna odla.nu och trädgårdsbloggar har dessa forum.

Att odla i växthus gör att man kan förlänga odlingssäsongen väsentligt, beroende på vårt klimat. Många bor idag i lägenheter och skulle vilja kunna odla tex. grönsaker i ett växthus, det finns växthus anpassade för altaner och balkonger, om man nu tänker köpa ett växthus, alternativet är att bygga ett eget växthus anpassad efter sin egen balkong. Köpa färdiga växthus kan du göra hos Bygghemma. Bilden nedan ett växthus från detta företag.

Växthus Drömmen om ett organgeri : växterna, maten, byggtips, skötsel, historik

Bilderna ovan visar ett växthus för tex. balkong och en bok om att odla i ett växthus. Boken heter Drömmen om ett organgeri och innehåller bla. växterna, maten, byggtips, skötsel, historik. För dig som tänker bygga ett eget växthus kan jag rekommendera sidan Byggahus.se.

Hitta tips, ideer, inspiration om att bygga växthus, köpa växthus eller att odla i växthus kan man många hämta från tidningar. Nedan tre kända tidningar inom området trädgård.

Allt om trädgård Drömhem & Trädgård Allers Trädgård

Återförsäljare av växthus

Nedan länkar till tillverkare, återförsäljare och butiker av växthus, inredning, tillbehör, plantor samt via en del sidor även hitta tips på att odla i växthus.

bauhaus Aluline Classicum
Kenjo Kubex Santex
Skånska byggvaror Plantagen Willab