Växthus

Använd nätet för att köpa eller bygga billigt växthus.

I mitt växthus jag har odlar jag bla. tomater och vindruvor, med bra resultat. För att fullt ut lyckas med detta så har jag tvingats att sätta in infravärme. Med vårt varierande klimat blir resultatet för dåligt utan denna extra uppvärmning. Idag kan man köpa billiga växthus på nätet av tex. Bygghemma, Byggmax och Bauhaus.


Köp billiga växthus på nätet

Planerar du att bygga växthus eller köpa ett växthus, så finns all hjälp på nätet du behöver, dels av tillverkare, återförsäljare och butiker som säljer växthus, till privata trädgårdssidor där mycket finns beskrivet om att bygga växthus till att odla i växthus. Nedan visas två bilder på billiga växthus som butiken Bygghemma säljer. De har växthus i plast, trä och glas. Besök deras butik för att läsa mera om växthus. Är det så att du tänkt att bygga växthus på egen hand kan du säkert hitta vad du behöver hos bygghemma. Förutom att köpa växthus och tillbehör av Bygghemma så kan du köpa andra trädgårdsprodukter som inredning till växthus. Bygga växthus kan du göra utan bygglov på max 15 kvm.

Växthus Växthus

Är det så att ditt växthus du har är ett gammalt med glasrutor och funderar på att köpa eller bygga ett nytt växthus av plast, trä eller glas så kan alternativet vara att renovera växthuset man har för att på detta sätt kunna bygga ett växthus billigt. Man kan enkelt byta ut glasrutorna mot isolerplast som håller år från år. Om du använder ditt växthus till enbart odling kan man byta ut alla glasen till isolerplastskivor. Kombinerar du odling och lusthus i samma växthus kanske du ändå vill behålla glas i sidorna. Byt då ut glas mot isolerplast enbart i taket. Då har du ändå en säkerhet att inte taket går sönder vid tex. nerfallande grenar när det blåser. Isolerplast är lätt att bearbeta, det går att såga, skära och borra i den. På Willabgarden kan man hitta mycket information om detta. Hos samma företag kan man köpa växthus i olika material, plast, trä och glas.

Ett utmärkt sätt att lära sig mera om växthus, tex. bygga växthus eller odla i växthus är att läsa trädgårdsbloggar och deltaga i trädgårdsforum. Speciellt forumen är bra för där kan du ställa dina frågor. Det är gratis att deltaga i dessa forum, det som krävs är att du blir medlem. Sidorna odla.nu och trädgårdsbloggar har dessa forum. Förutom ett växthus behövs andra tillbehör i växthuset, kan vara infravärme, glashyllor mm, samt hur går det till att odla i växthus. Köpa växthus, titta på länkarna ner på sidan leder dig till leverantörer av växthus, på andra länkar på sajten kan du bla. hitta tillbehör till växthus. Du kanske inte behöver köpa växthus nytt , begagnat växthus kanske duger bra, kolla på blocket. Du som funderar på att bygga växthus själv kan besöka sidan växthuskonsulten, en bra sida om att bygga växthus, ritningar och tips.

Passa på och besök annonsörerna på sidan för att med lite tur så kan man hitta växthus, miniväxthus till balkong, billig inredning till växthus pga att de som annonserar ofta har erbjudanden och kampanjer i sin annonsering. Besök därför alla de som annonserar innan du bestämmer dig för växthus vilket eller inredning du ska köpa.

Köpa växthus billigt i plast och trä kan man köpa av Byggmax. Nedan till vänster en bild på ett plastväxthus från Byggmax.

billiga växthus

Ska du själv bygga växthus så behöver du byggmaterial. Ett företag du hittar på nätet och på många orter här i landet är Byggmax. Byggmax har många olika byggvaror till bra priser. Som byggmaterial till växthus kan tex. trall, marksten, betong, armeringsjärn, skruv och spik vara. Växthus behöver inte vara det man menar med växthus, dvs att man odlar grönsaker och blommor. Växthus kan väl fungera som ett uterum eller en vinterträdgård. Är detta något som intresserar dig så kan du via nätet hitta inspiration, få tips och ideer om detta.

Orangeriet är en del av den trend med sydliga växter som anlänt till Sverige under de senaste åren. Oliver och citroner, örter och tropiska växter har blivit ett naturligt resultat av den franska och italienska matkultur som etablerats. Orangeriet är ett sinnligt alternativ till vanliga växthus. Är du intresserad av detta kan boken till höger vara bra. Boken heter drömmen om ett organgeri. Att odla i växthus gör att man kan förlänga odlingssäsongen väsentligt, beroende på vårt klimat. Många bor idag i lägenheter och skulle vilja kunna odla tex. grönsaker i växthus, det finns växthus anpassade för altaner och balkonger, om man nu tänker köpa växthus, alternativet är att bygga ett eget växthus anpassad efter sin egen balkong. Köp växthus färdigt kan du göra hos Bygghemma. Bilden nedan ett växthus från detta företag.

Växthus Drömmen om ett organgeri : växterna, maten, byggtips, skötsel, historik

Bilderna ovan visar växthus för tex. balkong och en bok om att odla i växthus. Boken heter Drömmen om ett organgeri och innehåller bla. växterna, maten, byggtips, skötsel, historik. För dig som tänker bygga växthus kan jag rekommendera sidan Byggahus.

Hitta tips, ideer, inspiration om att bygga växthus, köpa växthus eller att odla i växthus kan man många hämta från tidningar. Nedan tre kända tidningar inom området trädgård.

Allt om trädgård Drömhem & Trädgård Allers Trädgård

Vare sig man ska köpa eller bygga växthus så kan man göra detta hos Bygghemma. Billiga monteringsfärdiga plastväxthus, glas och trä eller billiga byggvaror som tex. isolerplast är något av vad man kan köpa. Nedan till vänster en bild på växthus från Bygghemma.

Växthus

Återförsäljare av växthus

Nedan länkar till tillverkare, återförsäljare och butiker av växthus, inredning, tillbehör, plantor samt via en del sidor även hitta tips på att odla i växthus, för att kunna köpa eller bygga växthus.

bauhaus Aluline Classicum
Kenjo Kubex Santex
Skånska byggvaror Plantagen Willab

Bygga eller köpa växthus

Nedan sidor som sajten Trädgårdar innehåller.

HEM Växthus Trädgårdsprodukter
Trädgårdsskötsel Vinterträdgård Utebelysning
Altan-Friggebod Buskar - Blommor Trädgårdskonst
Dammar Fruktträd Gräsmatta
Kompost Krukväxter Marksten
Mullvad-Sorkar Mördarsniglar Rosor