Altan

Köp material för att bygga altan, som altantak, altanräcke och altangolv på nätet

Jag tycker att altanen ska förbli en altan, uteplats eller terrass. Med det menar jag att en altan ska vara en plats då vädret tillåter det, dvs. att man ska kunna vistas på altanen utan att frysa.


Altan - Uteplats - Trädäck

Altanen, uteplats, trädäck eller en terrass ska vara öppen, kan vara okej med ett tak, och mindre väggar som kan fungera som insynsskydd. De gånger man tänker lägga ett tak över altanen så söker man plasttak till sitt altantak. Nedan bilder på plasttak (altantak) att använda då man ska bygga altanen, terrassen eller uteplatsen. Återförsäljare av dessa plasttak är Bygghemma. Du kan även köpa staket och golv till altanen här.

altantak altantak

Material för att bygga altaner, som trappor, staket, trall, och trädäck, besök sidan Husrenovering. Detta är en sida som innehåller det mesta om att renovera och bygga tex. altanen och uterumet.

Ska man bygga altaner, trädäck eller terrass finns bra böcker att ta hjälp av. Söker du böcker kan jag rekommendera Adlibris och Bokus. Tidningarna Vi i villa och Allt i hemmet är bra som inspirationskällor då man tänker bygga altaner eller bygga terrasser. Här på sidan hittar du flera böcker om hur du kan bygga och designa altanen, uteplatsen eller terrassen. Du hittar också mycket om blommor och andra växter som passar att ha på sin altan. Passande belysning till altanen kan du hitta under länken utebelysning. Nedan några böcker om altaner, uteplats och terrass, bilder, inredningstips och inspiration.

Uteplatser : trädäck, stensatta 
uteplatser, plintgjutning, dränering, trappor, räcken, stödmurar, gångar, utemöbler, pergola och planteringslådor Förstukvistar och verandor Bygga terrasser, Bygga trappor och Bygga altaner

Nedan annonser från tillverkare, återförsäljare och butiker av inredning och byggvaror för att bygga altanen. Genom att besöka dessa sidor kan du hitta ideer och tips på att bygga altanen, uterum, trädäck, uteplats mm. Du kan också finna inspiration till ett kommande altanbygge. Du hittar även mängder av bilder på altaner som kan vara till hjälp om du inte bestämt hur altanen ska se ut, ska altanen ha ett trädäck, staket till altanen, ska det vara inglasade altaner eller en öppna altaner är några av de frågor man kan få svar på genom att titta på bilder på altaner, uteplatser och terasser.

Nedan bild på en altan lånad från Byggexperten.nu. Denna altan kan också fungera som ett trädäck eller en uteplats.

altan

Många gånger så bygger man ett trädäck i anslutning till altanen. På nätet kan man hitta bilder på trädäck för att finna inspiration till att bygga ett passande trädäck. Nedan några bilder jag hämtat från nätet som kan ge inspiration till ett trädäck. Bilderna kommer från Hus och hem.

trädäck inspiration trädäck inspiration

Att bygga in altanen eller terrassen, med fönster, inglasning då har man byggt ett uterum istället för en altan. Det är inget fel på uterum eller en vinterträdgård, men med denna inbyggnad så mister man mycket av känslan av att vistas ute. Detta gäller också varma sommardagar då en altan ska fungera som en svalkande plats. Använd nätet för att köpa altanräcke, altantak, staket och annan inredning till altanen.

Vill man glasa in altanen så kan man besöka sidorna inglasad altan och en liknande sida inglasat uterum för att hitta inspiration. På dessa sidor kan man hitta bilder, tips, ideer och inspiration för att glasa in altanen på ett passande sätt eller att bygga ett nytt inglasat uterum. På denna sida finns många bilder, annonser och texter som leder vidare till tillverkare, återförsäljare och butiker av staket, trädäck, altanräcke, altantak, altangolv, trappor mm till den som ska bygga altaner eller uteplats. Förutom att köpa varor kan man hitta tips, ideer och råd för att bygga altanen samt finna inspiration till att bygga altanen eller uteplatsen.

Nedan bild ett trädäck för inspiration.

trädäck

Ska man bygga altaner eller bygga en terrasser så är det en stor fördel om man kan bygga ett tak över sin altan eller terrass. Utan tak blir snart altanen ful, golvet förstört om man nu använt trä till golv vilket är det vanliga att man använder. Däremot om man ska bygga eller anlägga en uteplats för tex. grillning och annan avkoppling kan man med stor fördel använda markstenar, dessa klarar sig bra mot väder och vind, kan ibland behövs spolas rena med en högtryckstvätt.

Passa på och besök de som annonserar på sidan för att med lite tur kunna köpa material som kan behövas då man ska bygga en altanen, tex. altanräcke, altantak och altangolv pga att de som annonserar ofta har erbjudanden och kampanjer på sina varor. Besök alla de som annonserar innan du köper något för att utbud och priser varierar en hel del vilket gör att kostnaden för att altanbygge kan hållas nere.

Ska du bygga altanen eller bygga terrassen behöver du byggmaterial, tex. markstenar, plintar, altanräcke, staket och altantak. Kan rekommendera företaget Bygghemma som finns på nätet. Här hittar du gott om byggmaterial för att bygga altanen, uteplatsen och terrassen. Förutom byggmaterial har de andra produkter till trädgård. Du hittar även belysning att använda till din altan. Kan vara bra att ha en friggebod då altanen ska tömmas från möbler mm. Grästorpsstugan är ett känt namn inom friggebodar.

Inspiration att bygga altan

Här hittar du länkar som leder dig till det mesta för att bygga altaner, terrasser eller uteplatser som tex. byggmaterial, altanräcke, altangolv, staket till altanen och altantak.

Allt om bostad Braås Stugan Byggmax
Grästorpsstugan Skånska byggvaror Jula
Rusta Halle Bygga hus

Bygga altan

Nedan sidor som sajten Trädgårdar innehåller

HEM Växthus Trädgårdsprodukter
Trädgårdsskötsel Vinterträdgård Utebelysning
Altan-Friggebod Buskar - Blommor Trädgårdskonst
Dammar Fruktträd Gräsmatta
Kompost Krukväxter Marksten
Mullvad-Sorkar Mördarsniglar Rosor