ALTAN

Jag tycker att en altan ska förbli en altan, uteplats eller terrass. Med det menar jag att en altan ska vara en plats då vädret tillåter det, dvs. att man ska kunna vistas på sin altan utan att frysa. En altan, uteplats eller en terrass ska vara öppen, kan vara okej med ett tak, och mindre väggar som kan fungera som insynsskydd. Att bygga in sin altan eller terrass, med fönster, inglasning då har man byggt ett uterum istället för en altan. Det är inget fel på uterum eller en vinterträdgård, men med denna inbyggnad så mister man mycket av känslan av att vistas ute. Detta gäller också varma sommardagar då en altan ska fungera som en svalkande plats. Använd nätet för att köpa altanräcke, altantak, staket och annan inredning till din altan.

Nedan en plastdetalj som kan användas till olika saker, "PYSSELBORD, SORTERINGSBORD, ODLINGSBORD, BÄRRENSARE OCH DURKSLAG" klicka på bilden för att läsa mera.

odlingsbord

På denna sida finns många bilder, annonser och texter som leder vidare till tillverkare, återförsäljare och butiker av staket, trädäck, altanräcke, altantak, altangolv, trappor mm till den som ska bygga en altan eller uteplats. Förutom att köpa varor kan man hitta tips, ideer och råd för att bygga en altan samt finna inspiration till att bygga altan eller uteplats.

Ska man bygga en altan eller bygga en terrass så är det en stor fördel om man kan bygga ett tak över sin altan eller terrass. Utan tak blir snart altanen ful, golvet förstört om man nu använt trä till golv vilket är det vanliga att man använder. Däremot om man ska bygga eller anlägga en uteplats för tex. grillning och annan avkoppling kan man med stor fördel använda markstenar, dessa klarar sig bra mot väder och vind, kan ibland behövs spolas rena med en högtryckstvätt. Nedan en bild på en altan.

Altan

Ska man bygga altan eller bygga terrass finns bra böcker att ta hjälp av. Söker du böcker kan jag rekommendera Adlibris och Bokus. Tidningarna Vi i villa och Allt i hemmet är bra som inspirationskällor då man tänker bygga altan eller bygga terrass. Här på sidan hittar du flera böcker om hur du kan bygga och designa en altan, uteplats eller terrass. Du hittar också mycket om blommor och andra växter som passar att ha på sin altan. Passande belysning till altan kan du hitta under länken utebelysning. Nedan några böcker om altan, uteplats och terrass, bilder, inredningstips och inspiration.

Uteplatser : trädäck, stensatta 
uteplatser, plintgjutning, dränering, trappor, räcken, stödmurar, gångar, utemöbler, pergola och planteringslådor Förstukvistar & verandor Bygga terrasser, Bygga trappor och Bygga altan

Nedan annonser från tillverkare, återförsäljare och butiker av inredning och byggvaror för att bygga altan. Genom att besöka dessa sidor kan du hitta ideer och tips på att bygga altan, uterum, trädäck, uteplats mm. Du kan också finna inspiration till ett kommande altanbygge. Du hittar även mängder av bilder på altaner som kan vara till hjälp om du inte bestämt hur din altan ska se ut, ska altanen ha ett trädäck, staket till altan, ska det vara en inglasad altan eller en öppen altan är några av de frågor man kan få svar på genom att titta på bilder på altaner, uteplatser och terasser.

Passa på och besök de som annonserar på sidan för att med lite tur kunna köpa material som kan behövas då man ska bygga en altan, tex. altanräcke, altantak och altangolv pga att de som annonserar ofta har erbjudanden och kampanjer på sina varor. Besök alla de som annonserar innan du köper något för att utbud och priser varierar en hel del vilket gör att kostnaden för att altanbygge kan hållas nere.

Ska du bygga altan eller bygga terrass behöver du byggmaterial, tex. markstenar, plintar, altanräcke, staket och altantak. Kan rekommendera företaget Bygghemma som finns på nätet. Här hittar du gott om byggmaterial för att bygga altan, uteplats och terrass. Förutom byggmaterial har de andra produkter till trädgård. Du hittar även belysning att använda till din altan. Kan vara bra att ha en friggebod då altanen ska tömmas från möbler mm. Grästorpsstugan är ett känt namn inom friggebodar.

Här hittar du länkar som leder dig till det mesta för att bygga altan, terrass eller uteplats som tex. byggmaterial, altanräcke, altangolv, staket till altan och altantak.

Ska du bygga altan eller bygga terrass kan ett förslag vara att besöka sidan byggbeskrivningar. Där visas både bild och ritning för att bygga en altan. Information om att bygga en altan kan också hittas på Beijerbyggs hemsida. Här får man också hjälp med materialval och materialåtgång. Ritningar och bilder på altan hittar du också här.

Hittade en sida på nätet som heter Husrenovering. Här finns mycket om att bygga och renovera hus och allt som hör här till, tex. friggebod, altan, trädäck, uterum, staket, altantak och byggmaterial. Att bygga en altan innebär ofta att man måste skaffa ett staket. Ett staket till en altan kan man antingen helt från grunden bygga eller köpa ett staket i sektioner som sedan monteras ihop. Finns en hel del om staket till altan på tidigare nämnd sida, Husrenovering.

Förutom att bygga altan eller terrass (markstenar, brädor, mm) måste man förse sin altan med blommor och krukväxter av olika slag. Jag tycker det är ett måste, en altan utan (enligt mitt tycke) är en halvfärdig altan. Att hitta länkar på sajten till sidor innehållande krukväxter och blommor gör du via länkarna till vänster under fakta. Ett förslag är att besöka Bakker som har många blommor och krukväxter för både inomhus och utomhus att erbjuda.

Du kanske har en altan som du funderar på att bygga om till en vinterträdgård eller till ett uterum. Besök då sidan vinterträdgård för att hitta tips och råd och även där finna tillverkare av vinterträdgård, uterum och altan. Till vänster ser du bilder på ett staket, lekstuga och en förrådsbod vilka många gånger används tillsammans med en altan för både skydd och förvaring. Klicka på bilderna för att läsa mera.

Bra och billigt byggmaterial för att tex. bygga altan, trädäck och staket hittar du hos BYGGmax. Byggmax hittar du både på nätet och på många orter i landet.

Om du inte hittar vad du söker om att bygga altan på denna sida eller på hela sajten kan du söka vidare via google sökmotor nedan. Skriv sökordet i rutan tex. bilder på altan eller altangolv och sök. Nu får du fler sidor att titta vidare på som har innehållet altan, terrass och uteplats.

 

Anpassad sökning