Rosor

Köp rosor, gammeldags rosor och buskrosor på nätet

Idag finns det ungefär 20 000 rosor registrerade och namngivna. För de som gillar rosor finns därför mycket att välja mellan. Denna sida är fylld med bilder, böcker och länkar om rosor. Det finns mycket att lära om rosor, tex. olika sorter, plantera och sköta rosor. En sida som innehåller mycket information om rosor är sidan Svenska rosensällskapet. Nedan hittar du några av alla böcker som finns om rosor.


Här hittar du fakta mm om Om buskrosor.

rosor rosor rosor rosor

Något om innehållet i den första boken. Detta är det största verk om rosor som någonsin skrivits på svenska. Efter ca 10 år är det nu dags för en omarbetning och ny uppdelning. I stället för två delar blir det tre delar för att boken ska bli lättare att hitta i. Varje ros beskrivs både i text och bild. Att rosor är vackra är bilderna nedan exempel på.

rosor rosor

Fick ett tips om en sida innehållande mycket om rosor. Här kan du bla. titta på många bilder med rosor, hitta tips och ideer om tex. inköp av rosor och sjukdomar. Sidan heter Maleviks Rosenträdgård.

Man brukar dela in rosor i tre grundläggande växtsätt, buskrosor, klätterrosor och rabattrosor. På Wikipedia kan man läsa om bla. detta.

Det är inte ovanligt att djur, skadedjur angriper rosor. De skadedjur som angriper rosor är tex. steklar, bladlöss, rosenstrit och flera arter av nattfjärilar. Att läsa mer om skadedjur på rosor, plantera rosor och sköta rosor finns på sidan Svenska rosensällskapet.

Neden bild på rosor.

rosor

Till vänster : Boken Rosor : en bok av rosvänner för rosvänner, det finns mycket man behöver lära om rosor, som tex. plantera rosor och om skadedjur på rosor. Något om innehållet : Härstamning, blommor, bladverk, höjd, växtsätt, doft, säsong och härdighet anges. Läsaren får även förklaringar till många av rosornas namn. Boken lättsam trädgård : med perenner och gammaldags rosor. Boken till höger : Något om innehållet : Arrangera rabatterna: kombinera olika växter i små och stora rabatter, göra rabatter med olika teman, anlägga rabatter som kan utökas i etapper. Över 50 växter perenner och gammaldags rosor.

rosor rosor

Nedan länkar till sidor innehållande rosor, som att plantera, skötsel, ohyra, skadedjur och köpa gammaldags rosor.

Allt om trädgård mobackes Blomsidor
Rosor Plantagen Odla
Röda rosor Odla blommor österlens rosor