Rosor

Köp rosorna, gammeldags rosorna och buskrosorna på nätet

Idag finns det ungefär 20 000 rossorter registrerade och namngivna. För de som gillar rosorna finns därför mycket att välja mellan. Denna sida är fylld med bilder, böcker och länkar om rosorna.


Köp rosor på nätet

Det finns mycket att lära om rosorna, tex. olika sorter, plantera och sköta rosorna. En sida som innehåller mycket information om rosor är sidan Svenska rosensällskapet. Nedan hittar du några av alla böcker som finns om rossorter. Här hittar du fakta mm om Om buskrosor.

rosor rosor rosor rosor

Något om innehållet i den första boken. Detta är det största verk om rosor som någonsin skrivits på svenska. Efter ca 10 år är det nu dags för en omarbetning och ny uppdelning. I stället för två delar blir det tre delar för att boken ska bli lättare att hitta i. Varje ros beskrivs både i text och bild. Att rosorna är vackra är bilderna nedan exempel på.

rosor rosor

Fick ett tips om en sida innehållande mycket om olika rosarter. Här kan du bla. titta på många bilder med rosor, hitta tips och ideer om tex. inköp av rosorna och sjukdomar. Sidan heter Maleviks Rosenträdgård.

Man brukar dela in rosorna i tre grundläggande växtsätt, buskrosor, klätterrosor och rabattrosor. På Wikipedia kan man läsa om bla. detta.

Det är inte ovanligt att djur, skadedjur angriper rosorna. De skadedjur som angriper rosorna är tex. steklar, bladlöss, rosenstrit och flera arter av nattfjärilar. Att läsa mer om skadedjur på rosorna, plantera rosorna och sköta rosorna finns på sidan Svenska rosensällskapet.

Neden bild på rosor.

rosor

Till vänster : Boken Rosor : En bok av rosvänner för rosvänner, det finns mycket man behöver lära om rosorna, som tex. plantera rosorna och om skadedjur på rosorna. Något om innehållet : Härstamning, blommor, bladverk, höjd, växtsätt, doft, säsong och härdighet anges. Läsaren får även förklaringar till många av rosornas namn. Boken lättsam trädgård : med perenner och gammaldags rosor. Boken till höger : Något om innehållet : Arrangera rabatterna: kombinera olika växter i små och stora rabatter, göra rabatter med olika teman, anlägga rabatter som kan utökas i etapper. Över 50 växter perenner och gammaldags rossorter.

gammaldags rosor gammaldags rosor

Buskrosor, klätterrosor och rabattrosor

Nedan länkar till sidor innehållande rossorter, som att plantera, skötsel, ohyra, skadedjur och att köpa de gammaldags rosorna.

Allt om trädgård mobackes Blomsidor
Rosor Plantagen Odla
Röda rosor Odla blommor österlens rosor

Bilder på rosor på nätet

Nedan sidor som sajten Trädgårdar innehåller

HEM Växthus Trädgårdsprodukter
Trädgårdsskötsel Vinterträdgård Utebelysning
Altan-Friggebod Buskar - Blommor Trädgårdskonst
Dammar Fruktträd Gräsmatta
Kompost Krukväxter Marksten
Mullvad-Sorkar Mördarsniglar Rosor