Odlingslådor

Själv bygga eller köpa odlingslådor och odlingsbänkar

På denna sida hittar du bilder, annonser och texter som leder vidare till återförsäljare och butiker av olika slags odlingslådor i plast, plåt, impregnerat och trä. Du hittar även länkar till återförsäljare och butiker av byggmaterial om man själv tänker bygga sin odlingslåda.


Köpa eller bygga odlingslådor

Ska du bygga dina odlingslådor i trä eller i impregnerat trä så har du två återförsäljare du hittar på nätet som säljer byggmaterial och annat till trädgård är Bygghemma och Byggmax. För att underlätta vid det senare arbetet med att plantera och odla så kan man bygga en odlingslåda på ben i trä. När man byggt sin odlingslåda så ska man plantera något i dessa. Tips! Besök Bakker trädgård. Blomsterlök hittar du här. Odlingslådorna eller odlingsbänkarna kan vara av engångstyp tex. plastformar för odling inomhus av tex. tomater som sedan ska planteras i ett växthus.

Nedan bilder på olika odlingslådor i trä. Man kan bygga en växtlåda på många olika sätt.

odlingslådor odlingslådor odlingslåda odlingslåda

En odlingslåda kan också vara av mobil form, tex. pallkragar som tas fram till våren och fylls med gjord som sedan tas in då vintern närmar sig. Material till odlingslådorna kan vara plast, plåt, tryckimpregnerat och trä. Att ta in odlingslådorna som är tillverkade av trä eller av tryckimpregnerat trä ökar livslängden hos odlingslådorna. Det spelar ingen roll vilket träslag man har till sin odlingslåda, förr eller senare ruttnar träet om de står ute året runt, gäller även om man odlingslådorna av tryckimpregnerat trä. En odlingslåda i plast slits inte alls på detta sätt som lådor i trä och kan därför stå ute hela året utan att de förstörs. En annan fördel med en odlingslåda i plast är att de är lätta att hantera, har en liten vikt.

I tidningarna nedan kan du hitta inspiration, tips, ideer och råd om att bygga och odla i odlingslådor, fördelar och nackdelar mellan en odlingslåda tillverkade i olika material som plast, trä, plåt och tryckimpregnerat. En odlingslåda eller odlingsbänk kan se ut på olika sätt beroende på var man ska placera sin odlingslåda och vem som ska odla i den. Kanske en person som har svårt att böja sin rygg som då ska ha en odlingslåda på ben för att underlätta odlingsarbetet. I tidningarna kan man ibland se odlingslådorna utformade på olika sätt beroende på tidigare beskrivna saker.

Allt om trädgård Drömhem & Trädgård Allers Trädgård

Ett enkelt sätt att skaffa sig en odlingslåda om man nu inte tänkt att bygga sin odlingslåda själv är att besöka företag på hemorten som ofta har något defekta pallkragar som kan fungera utmärkt att använda till odlingslådorna. Ska man själv bygga en odlingslåda så får man hålla sig till trä eller tryckimpregnerat trä. När det gäller materialen plåt och plast så är det maskinell tillverkning som gäller.

Nedan bild på en odlingslåda i trä, pallkrage lånad från Styleroom.se. På denna sida finns också bilder på odlingslådor på ben som kan fungera som en mall om man själv tänker bygga en odlingslåda på ben. Bygga en växtlåda med ben är en enkel sak att göra.

odlingslådor

Innan det är dags att plantera sina blommor, grönsaker eller var det nu kan vara i en odlingslåda eller odlingsbänk så kan man vilja plantera sina fröer först. Nedan bilder på ett planteringsbord i plast, besök Planteringsbord.se för att läsa mera.

planteringsbord planteringsbord

När man byggt eller köpt sin odlingslåda i trä, plåt eller plast så ska man ha något att odla i dessa. Antalet olika trädgårdsväxter är många, några som de flesta känner till är syren, änglatrumpet, perenner, pelargoner, tulpaner, rosor och krysantemum. Var hittar man de trädgårdsväxter man söker. Lokala handelsträdgårdar, plantskolar och trädgårdsväxter via nätet, har de trädgårdsväxter man söker. Håller man sig till nätet så är det bara och söka på den växt man är intresserad av, från nätet får man då många sidor att välja mellan till företag, handelsträdgårdar och butiker som säljer trädgårdsväxter. Många av de som säljer trädgårdsväxter säljer också odlingslådor och odlingsbänkar.

Det billigaste sättet att skaffa sig en odlingslåda är att själv bygga den. Dåliga bräder kan användas, mått bestämmer man själv, beroende på var man ska ha sin odlingslåda. En odlingslåda som man ska ha på balkongen får ha de max mått som övrig inredning tillåter. Förutom bräderna till ramen så kan man också använda bräder till ben för den som vill ha en odlingslåda på ben. Genom att använda en pallkrage kan man enkelt bygga en låda i trä att odla i.

Söker du en odlingslåda på ben så ska du klicka här och du kommer till en sida som med text och bild visar hur man själv kan bygga en odlingslåda med ben.

En fördel då man bygger eller köper en odlingslåda eller odlingsbänk är att veta en del om trädgårdsväxter, fröer, grönsaker mm för att lyckas med det man tänker odla i sin odlingslåda. Vet du inte så mycket om trädgårdsväxter eller vill du hitta fler arter, kan du alltid ta böcker och tidningar till hjälp. Jag kan rekommendera Adlibris och Bokus. Nedan hittar du fyra böcker om trädgårdsväxter, klicka på böckerna för att läsa mera.

Allt om trädgård Gräs och bambu Perenner Vår trädgårdsbok

Nedan till vänster en bild på en odlingslåda i plåt lånad från Landgarden.se.

odlingslåda plåt

Ovan annonser om odlingsbänkar och odlingslådor i trä, plåt, plast och tryckimpregnerat och annat som har med trädgård och odling att göra. Passa på och besök dessa annonsörer för de som annonserar har ofta erbjudanden och kampanjer knutna till sin annonsering. Har man tur så man man köpa odlingslådorna eller odlingsbänkarna billigt samt gratis hitta tips och råd om att odla olika saker och via en del av dessa annonsörers hemsidor se hur man själv kan bygga en odlingslåda. Det enklaste alternativet om man inte vill eller kan bygga odlingslådorna är att köpa pallkragar som fungerar bra att odla i. Hos många stora och välkända företag tex. Rusta, Jula och Granngården kan man köpa en billig odlingslåda, tex. en pallkrage. Tycker man att det ser tråkigt ut med en pallkrage så kan man måla den med en passande färg eller motiv.

Köpa odlingslådor i plast, trä och plåt

Nedan hittar du länkar till sidor med trädgårdsväxter, odlingslådor i plast, plåt, tryckimpregnerat och trä, odlingsbänkar, tips om plantering, skötsel och trädgårdsdesign. Tips om lämpliga grönsaker och växter till din odlingsbänk eller odlingslåda hittar du också på sidorna nedan.

Albrunna perenner Trädgårdsmässan Granngården
Blomsterlandet Plantagen Jula
Rusta Odla blommor Ulriksdals trädgård

Bygga odlingslådor

Nedan sidor som sajten Tradgardar.eu innehåller

HEM Växthus Trädgårdsprodukter
Trädgårdsskötsel Vinterträdgård Utebelysning
Altan-Friggebod Buskar - Blommor Trädgårdskonst
Dammar Fruktträd Gräsmatta
Kompost Krukväxter Marksten
Mullvad-Sorkar Mördarsniglar Rosor