Pilhäck

Köpa levande pil för att få ett staket som en pilhäck till trädgård, uteplats mm.

På denna sidan hittar du länkar, annonser och bilder som leder vidare till företag som säljer allt inom området trädgård.

Via länkarna ovan kan man hitta inspiration och bilder för att plantera en pilhäck.

Ett alternativ till att bygga ett staket till trädgård, uteplats kan vara att köpa levande pil som planteras som en pilhäck. Via nätet kan man dels köpa pil att plantera men också hitta information om att sköta en pilhäck. På nätet finns en mängd bilder att ta del av för att hitta tips och inspiration för att plantera en pilhäck för tex. ett insynsskydd till altan och uteplats.


Pilhäck

På sidan Katrinebergs pil och korg där du kan hitta mycket information om pil då du tänker plantera en pilhäck. På sidan kan man läsa följande: Du kan köpa pilsticklingar om du vill. Jag har nästan 40 sorters pil. De finns beskrivna på sidan. De säljer sticklingar av de flesta sorter, men en del av dem är bara under utprovning för att se om de trivs här hos mig. Vill Du odla pil hemma är det lättast att sätta sticklingar. Välj en solig plats utan konkurrens av stora träd och buskar. Beräkna ytstorlek och antal sticklingar. Det ska vara ca 25 cm mellan sticklingarna och ca 50 cm mellan raderna. Gör en ritning med de planerade raderna, sorter och antal sticklingar. Välj vilka pilsorter du vill ha och beställ sticklingar under senhösten. Bilderna nedan är från deras sida.

pilhäck pilhäck

Hitta bilder och inspiration för att plantera en pilhäck kan du göra på sidan Lillaflora. På sidan finns följande att läsa: Projekt "torpet" är ännu inte klart, men det består av en av Pil flätad inhägnad. Här såddes våren 04 en liten vildäng. Nu håller jag som bäst på med att snickra ett förråd här. Tanken är att framifrån ska det se ut som ett gammalt litet torp med grästak, redskap från förr fungerar som associarer. Bilden nedan till vänster är från deras hemsida.

pilhäck

Vill du hitta inspiration och tips för att plantera en pilhäck så ska du besöka sidan Lillopil. Man kan bla. köpa levande pil, pilsicklingar och torkad pil av Lillopil. På deras hemsida kan man läsa följande: Pilen trivs bäst på ljusa platser, minst 5 – 6 m från äldre stora lövträd. Den trivs i de flesta jordarter, också på mycket fuktiga platser. Sandjord behöver bättras på med mullhaltigt material, t.ex. kompost eller planteringsjord. Det är mycket viktigt att pilen får rejält med vatten under det första året, speciellt om sommaren är torr. Planteringstid april - juni. Bilderna nedan är hämtade från deras sida.

pilhäck pilhäck

Köpa levande pil till pilhäck

Nedan länkar till sidor innehållande prydnadsträd, prydnadsgräs, prydnadsbuskar, olika bambusorter, rosor, blommar, vårälväxing, levande pil för att plantera pilhäck och annat som hör till en trädgård. Man kan också hitta information om skötsel av pilträd, pilsticklingar och annat som har med pil att göra.

Lillopil Katrinebergs pil och korg Allt om trädgård
Blomsterlandet Plantagen Lillaflora

Pilhäck

Nedan sidor som sajten Trädgårdar innehåller. Via annonser och länkar på sidan kan man köpa buskar, blommar, träd och annat som har med trädgård att göra. Kanske ett insynsskydd av levande pil som en pilhäck eller av torkad och flätad pil.

HEM Växthus Trädgårdsprodukter
Trädgårdsskötsel Vinterträdgård Utebelysning
Altan-Friggebod Buskar - Blommor Trädgårdskonst
Dammar Fruktträd Gräsmatta
Kompost Krukväxter Marksten
Mullvad-Sorkar Mördarsniglar Rosor