Klätterväxt i kruka

Köpa klätterväxt i kruka tex. en blommande eller en snabbväxande klätterväxt.

På denna sidan hittar du länkar, annonser och bilder som leder vidare till företag som säljer allt inom området trädgård.

Via länkarna ovan kan man köpa olika sorters klätterväxter i krukor online på nätet.

Använd nätet för att köpa klätterväxt att plantera i kruka. Det finns många både snabbväxande och blommande klätterväxter för att planera i kruka. Ett alternativ du man ska köpa en klätterväxt utomhus som man vill ska bli stor och hög kan vara att köpa en klätterväxt i kruka som man ställer på ett bra ställe utomhus med tanke på tillgång till sol och när klätterväxten växt till sig så planterar man den utomhus på den plats man önskar. På sidan finns bilder på olika klätterväxter om information om dessa.


Klätterväxt i kruka

På nätet hittar man Bakker vilka säljer en hel del klätterväxter vilka en del är lämpliga att plantera i kruka som klättra snabbt upp i en spalje. En blommande klätterväxt nedan till vänster. Om denna klätterväxt : Clematis armandii 'Apple Blossom' är en slående och rikblommande skogsranka med lätt doftande, vitrosa blommor. Just som färgen på äppleblommor! Blombladen går senare över mot vitt. Clematis armandii 'Apple Blossom' passar också i en terrasskruka. Leveranshöjd ca 25 cm. Zon 4-5. Om klätterväxten till höger : Den här fantastiskt växande och blommande klätterhortensian växer på platser där andra klätterväxter lämnar dig i sticket. Klätterhortensian blommar vackert med stora, vita blomsterplymer om sommaren. Hydrangea anomala subspl petiolaris kräver nästan ingen skötsel och är lätt att leda. Den är därför ett vackert tillskott vid din huvuddörr eller mot ditt staket eller ett stall. Om hortensian inte har något att klättra på kryper den på marken. Zon 4.

klätterväxter klätterväxter

Exempel på snabbväxande klätterväxter är klockrankan som växer enormt. Den får en vacker brunröd färg på bladverket i slutet av sommaren. En annan är fjärilskrasse som bla. har fina blad. Blomsterbönor växre snabbt men de blommar mer sparsamt i skuggan men brukar ändå trivas bra.

Nedan bild på en klätterväxt i kruka från Plantagen. Vitalba-klematis. Också känd som 'Summer Snow'. Starkväxande, mycket vacker, översållas av små, vita, doftande blommor. Samplantera gärna med perenner så rothalsen skuggas. Beskärningsgrupp 3.

klätterväxt i kruka

Prydnadsträd, olika bambusorter och prydnadsgräs som ska planteras i krukor bör planteras i stora och vintersäkra krukor av tex. betong, trä eller järn. Materialet ger visst skydd för både vinterns kyla och sommarens hetta. Det är inte fel att plantera något som täcker krukjorden kring trädstammen tex. murgröna eller silvernjurvinda som hänger över kanten på krukan. Viktigt är att välja krukjord av god kvalitet, helst uppblandad med små eller krossade lecakulor, alternativt grovt grus, och långtidsverkande näring. Om prydnadsträd, olika bambusorter eller prydnadsgräs skall stå på en blåsig balkong eller på en uteplats behöver det också planteras med ett kraftigt stöd, som också kan förankras i väggen.

Ett annat företag som säljer klätterväxt i kruka är granngården. Nedan bilder på två klätterväxter som de säljer. Om den vänstra klätterväxten : Klematis med stora vita, näckrosliknande blommor som blommar mellan juni och september. Sorten är remonterande och blommar flera gånger på en säsong. Om den högra klätterväxten : Murgröna, 60-80 cm. Vacker vintergrön klätterväxt som passar både som klättrande och marktäckare. Bladen är mycket dekorativa och bildar ett frodigt och tätt bladverk.

klätterväxter klätterväxter


Köpa klätterväxt i kruka på nätet

Nedan länkar till sidor innehållande prydnadsträd, prydnadsgräs, prydnadsbuskar, olika bambusorter, rosor, blommar, klätterväxt i kruka, vårälväxing och annat som hör till en trädgård. Man kan också hitta information om skötsel av prydnadsgräs, hitta olika bambusorter om du tänker att plantera bambu i kruka.

Albrunna perenner Trädgårdsmässan Blomsidor
Blomsterlandet Plantagen Odla
Allt om trädgård Ulriksdals trädgård

klätterväxter i krukor

Nedan sidor som sajten Trädgårdar innehåller. Via annonser och länkar på sidan kan man köpa prydnadsgräs, som tex. hakonegräs, elefantgräs, vårälväxing, klätterväxter i krukor och olika bambusorter samt att tips tips på att plantera klätterväxt i kruka mm.

HEM Växthus Trädgårdsprodukter
Trädgårdsskötsel Vinterträdgård Utebelysning
Altan-Friggebod Buskar - Blommor Trädgårdskonst
Dammar Fruktträd Gräsmatta
Kompost Krukväxter Marksten
Mullvad-Sorkar Mördarsniglar Rosor