Prydnadsträd

Du kan idag på nätet köpa en mängd olika prydnadsträd och prydnadsbuskar som körsbär, japansk lönn, rosenmandel, rosenhagtorn, bambuhäck och krusbär. Via denna sida så hittar du länkar som leder dig till de som säljer prydnadsträd och prydnadsbuskar.

Tillsammans med prydnadsträd och prydnadsbuskar är rosor ett trevligt inslag i en trädgård. Buskrosor och häckrosor är den stora trenden, en avskärmare som även ger blomsterfägring. Blommorna på dessa häckrosor växer i klasar och är dubbla. Även särskilt lämplig som kantväxt, t.ex. längs gräsmattan, rabatten eller garagegången.

buskrosor

Boken Rosor : en bok av rosvänner för rosvänner.

Rosor

Något om innehållet : Härstamning, blommor, bladverk, höjd, växtsätt, doft, säsong och härdighet anges. Läsaren får även förklaringar till många av rosornas namn.

Bild på ett prydnadsträd hämtad från Bakker trädgård

prydnadsträd

Brett växande träd med stora, vita trumpetformade blommor. Idealisk som naturligt parasoll. De stora, 20 cm långa, hjärtformade bladen skiftar färg till ljusgult om hösten. Trumpetkronan jagar bort mygg och flugor.

Ett snyggt prydnadsträd är en japansk lönn. En japansk lönn har använts länge som trädgårdsväxt, och variationer av sorter har utvecklats i Japan under många år. Många av dessa är dvärgväxande och passar utmärkt som prydnadsträd i mindre trädgårdar.

Hos Blomsterlandet kan man köpa olika prydnadsträd som tex. rosenhagtorn. Bilden nedan är hämtad från deras hemsida.

prydnadsträd

Besök deras sida för att hitta en mängd prydnadsträd, små och stora. Man kan också hitta fakta om att beskära prydnadsträd.

Titta på bilder på nätet för att köpa en snygg prydnadsbuske.

Beroende på var man ska ha prydnadsträdet stående så får man välja vilken sort man ska ha. Ska man ha trädet stående på en altan under den varma tiden av året och sedan ställa in det så blir valet att välja små prydnadsträd.

Funderar man på att skaffa ett prydnadsträd eller prydnadsbuskar så kan man titta på bilder av prydnadsträd och buskar på nätet för att hitta snygga och lämpliga träd och buskar.

Via nätet kan man köpa en snygg bambuhäck. Titta på bilder på prydnadsträd för att hitta tips och inspiration.

Trumpetkrona en mycket snygg prydnadsbuske.

prydnadsträd på nätet

Det finns en mängd olika prydnadsträd och prydnadsbuskar att välja mellan till trädgård, balkong och uterum. På denna sida tar jag med bilder på prydnadsträd och prydnadsbuskar som jag tycker förgyller en trädgård på ett bra sätt, tex. japansk lönn, körsbär, rosenmandel och krusbär. Via bilder och texter på sidan kan du hitta tips, inspiration och ideer på att använda prydnadsträd och prydnadsbuskar i olika miljöer samt att hitta återförsäljare av prydnadsträd och prydnadsväxter. Hos dessa återförsäljare kan man också hitta råd om skötsel, plantera mm. En butik på nätet som bla. säljer prydnadsträd och prydnadsväxter är Bakker trädgård. Bilderna nedan är hämtade från deras hemsida.

prydnadsträd prydnadsträd

Nedan en plastdetalj som kan användas till olika saker, "PYSSELBORD, SORTERINGSBORD, ODLINGSBORD, BÄRRENSARE OCH DURKSLAG" klicka på bilden för att läsa mera.

odlingsbord

Man kan skaffa ett prydnadsträd av olika anledningar. En anledning som kan ge en annan är att man skaffar tex. ett fruktträd som prydnad och dekoration av en trädgård som ger den andra anledningen, nämligen att få tillbaka en frukt från trädet. Det finns många olika fruktträd som på ett snyggt sätt pryder en trädgård. Körsbär, vindruvor, vinbär och hagtorn är några av dessa träd man kan kalla för prydnadsträd och prydnadsbuskar.

Prydnadsträd som ska planteras i krukor bör planteras i stora och vintersäkra krukor av tex. betong, trä eller järn. Materialet ger visst skydd för både vinterns kyla och sommarens hetta. Det är inte fel att plantera något som täcker krukjorden kring trädstammen tex. murgröna eller silvernjurvinda som hänger över kanten på krukan. Viktigt är att välja krukjord av god kvalitet, helst uppblandad med små eller krossade lecakulor, alternativt grovt grus, och långtidsverkande näring. Om prydnadsträdet skall stå på en blåsig balkong eller på en uteplats behöver det också planteras med ett kraftigt stöd, som också kan förankras i väggen.

Nedan annonser från handelsträdgårdar, butiker och andra som säljer prydnadsträd och prydnadsbuskar, som körsbär, japansk lönn, rosenmandel, rosenhagtorn, bambuhäck. Söker du små prydnadsträd så är detta utmärkta ställen att söka på. Du kan av de som säljer dessa träd och buskar få fakta om hur man ska plantera och sköta sina prydnadsträd och prydnadsbuskar.

Passa på och besök de som annonserar på sidan för att dels kunna köpa prydnadsträd men också hitta nya sorter av växter som passar att använda inomhus och utomhus. Har man tur så kan man köpa snygga, tåliga och billiga prydnadsträd och prydnadsbuskar pga att de som annonserar ofta har erbjudanden och kampanjer med i sin annonsering.

I samband med att du köper en prydnadsbuske eller ett prydnadsträd, glöm inte att kolla aktuella växtzoner. Svensk Trädgårds zonkarta gäller för fruktträd och för en mängd vedartade prydnadsväxter, buskar och träd. Sverige är indelat i åtta odlingszoner och med hjälp av zonkartan kan du se i vilken odlingszon din trädgård ligger. Odlingszon I finns i landets mildaste delar och odlingszon VIII i de kärvaste regionerna. Ju högre zontal som anges på en växt, desto härdigare anses den alltså vara.

Prydnadsbuskar kan mycket väl användas som häckar. Nedan bilder på prydnadsbuskar hämtade från Bakker trädgård. Du hittar även prydnadsträd som körsbär, japansk lönn, rosenmandel och krusbär.

prydnadsbuskar prydnadsbuskar

Om den första bilden : De djupt gröna stänglarna är denna sorts kännetecken. Bambuhäcken kan bli upp till 2 m bred och förblir grön även på vintern. Leveranshöjd 30-40 cm. 3 per meter. Om den andra bilden : En kraftig häck, som förblir grön under den milda vintern och som verkligen trivs överallt. Liguster passar till alla slags jordarter och kan beskäras mycket enkelt. Till sluten häck används 5 plantor per meter.

Nedan tre tidningar om trädgård. Här finns mycket att läsa om olika blommor, prydnadsträd, växter och annat som hör trädgård till.

Allt om trädgård Drömhem & Trädgård Allers Trädgård

Nedan länkar till sidor innehållande prydnadsträd, prydnadsbuskar, rosor, blommor, körsbär, japansk lönn, rosenmandel och krusbär och annat som hör till en trädgård.

innehåll

Nedan länkar till sidor om prydnadsträd och prydnadsbuske, som körsbär, japansk lönn, rosenmandel och krusbär, samt information om att plantera, skötsel, beskära och klippa.

Skötsel och plantera prydnadsträd och prydnadsbuskar, hittar du i boken nedan.

Grön trädgård året om : med vintergröna växter och prydnadsgräs

Om denna bok : Formklippt buxbom och idegran, prydliga häckar, brokbladig järnek och spännande prydnadsgräs som vajar i vinden.

Nedan ytterligare bok om prydnadsträd och prydnadsväxter. Boken heter Prydnadsbarrväxter : den nya, utförliga handboken

Prydnadsbarrväxter : den nya, utförliga handboken

Nedan en prydnadsbuske hämtad från Bakker trädgård.

prydnadsbuskar

Buxbom är mycket populär i både trädgårdar och på terrasser. Denna bollform passar perfekt att ställa utanför huvuddörren. Buxbom är grön både på sommaren och vintern.

En snygg och populär trädgårdsväxt är rosenmandel som tillhör familjen rosenväxter och passar utmärkt som ett mindre prydnadsträd i en trädgård.