Prydnadsträd

Köp prydnadsgräs och prydnadsträd på nätet

Det finns en mängd olika prydnadsträd och prydnadsbuskar att välja mellan till trädgård, balkong och uterum. På denna sida tar jag med bilder på prydnadsträd och prydnadsbuskar som jag tycker förgyller en trädgård på ett bra sätt, tex. japansk lönn, körsbär, rosenmandel och krusbär.


Via bilder och texter på sidan kan du hitta tips, inspiration och ideer på att använda prydnadsträd och prydnadsbuskar i olika miljöer samt att hitta återförsäljare av prydnadsträd och prydnadsväxter. Hos dessa återförsäljare kan man också hitta råd om skötsel, plantera mm. En butik på nätet som bla. säljer prydnadsträd och prydnadsväxter är Bakker trädgård. Bilderna nedan är hämtade från deras hemsida.

prydnadsträd prydnadsträd

Man kan skaffa ett prydnadsträd av olika anledningar. En anledning som kan ge en annan är att man skaffar tex. ett fruktträd som prydnad och dekoration av en trädgård som ger den andra anledningen, nämligen att få tillbaka en frukt från trädet. Det finns många olika fruktträd som på ett snyggt sätt pryder en trädgård. Körsbär, vindruvor, vinbär och hagtorn är några av dessa träd man kan kalla för prydnadsträd och prydnadsbuskar.

Prydnadsträd som ska planteras i krukor bör planteras i stora och vintersäkra krukor av tex. betong, trä eller järn. Materialet ger visst skydd för både vinterns kyla och sommarens hetta. Det är inte fel att plantera något som täcker krukjorden kring trädstammen tex. murgröna eller silvernjurvinda som hänger över kanten på krukan. Viktigt är att välja krukjord av god kvalitet, helst uppblandad med små eller krossade lecakulor, alternativt grovt grus, och långtidsverkande näring. Om prydnadsträdet skall stå på en blåsig balkong eller på en uteplats behöver det också planteras med ett kraftigt stöd, som också kan förankras i väggen.

Nedan annonser från handelsträdgårdar, butiker och andra som säljer prydnadsträd och prydnadsbuskar, som körsbär, japansk lönn, rosenmandel, rosenhagtorn, bambuhäck. Söker du små prydnadsträd så är detta utmärkta ställen att söka på. Du kan av de som säljer dessa träd och buskar få fakta om hur man ska plantera och sköta sina prydnadsträd och prydnadsbuskar.

Neden bild på ett prydnadsträd.

prydnadsträd

Passa på och besök de som annonserar på sidan för att dels kunna köpa prydnadsträd men också hitta nya sorter av växter som passar att använda inomhus och utomhus. Har man tur så kan man köpa snygga, tåliga och billiga prydnadsträd och prydnadsbuskar pga att de som annonserar ofta har erbjudanden och kampanjer med i sin annonsering.

I samband med att du köper en prydnadsbuske eller ett prydnadsträd, glöm inte att kolla aktuella växtzoner. Svensk Trädgårds zonkarta gäller för fruktträd och för en mängd vedartade prydnadsväxter, buskar och träd. Sverige är indelat i åtta odlingszoner och med hjälp av zonkartan kan du se i vilken odlingszon din trädgård ligger. Odlingszon I finns i landets mildaste delar och odlingszon VIII i de kärvaste regionerna. Ju högre zontal som anges på en växt, desto härdigare anses den alltså vara.

Prydnadsbuskar kan mycket väl användas som häckar. Nedan bilder på prydnadsbuskar hämtade från Bakker trädgård. Du hittar även prydnadsträd som körsbär, japansk lönn, rosenmandel och krusbär.

prydnadsbuskar prydnadsbuskar

Om den första bilden : De djupt gröna stänglarna är denna sorts kännetecken. Bambuhäcken kan bli upp till 2 m bred och förblir grön även på vintern. Leveranshöjd 30-40 cm. 3 per meter. Om den andra bilden : En kraftig häck, som förblir grön under den milda vintern och som verkligen trivs överallt. Liguster passar till alla slags jordarter och kan beskäras mycket enkelt. Till sluten häck används 5 plantor per meter.

Nedan tre tidningar om trädgård. Här finns mycket att läsa om olika blommor, prydnadsträd, växter och annat som hör trädgård till.

Allt om trädgård Drömhem & Trädgård Allers Trädgård

Nedan länkar till sidor innehållande prydnadsträd, prydnadsbuskar, rosor, blommor, körsbär, japansk lönn, rosenmandel och krusbär och annat som hör till en trädgård.

Albrunna perenner Trädgårdsmässan Blomsidor
Blomsterlandet Plantagen Odla
Allt om trädgård Odla blommor Ulriksdals trädgård

Prydnadsträd som japansk lönn, rosenmandel, rosenhagtorn, bambuhäck och krusbär

Nedan sidor som sajten Tradgardar.eu innehåller

HEM Växthus Trädgårdsprodukter
Trädgårdsskötsel Vinterträdgård Utebelysning
Altan-Friggebod Buskar - Blommor Trädgårdskonst
Dammar Fruktträd Gräsmatta
Kompost Krukväxter Marksten
Mullvad-Sorkar Mördarsniglar Rosor