Prydnadsträd

Köp prydnadsgräs och prydnadsträd på nätet

Det finns en mängd olika prydnadsträd och prydnadsbuskar att välja mellan till trädgård, balkong och uterum. På denna sida tar jag med bilder på prydnadsträden och prydnadsbuskar som jag tycker förgyller en trädgård på ett bra sätt, tex. japansk lönn, körsbär, rosenmandel och krusbär.


Stora och små prydnadsträd

Via bilder och texter på sidan kan du hitta tips, inspiration och ideer på att använda stora och små prydnadsträd och prydnadsbuskar i olika miljöer, inomhus och utomhus samt att hitta återförsäljare av prydnadsträden och prydnadsväxterna. Hos dessa återförsäljare kan man också hitta råd om skötsel, plantera mm. En butik på nätet som bla. säljer träd och buskar för prydnad är Bakker trädgård. Bilderna nedan är hämtade från deras hemsida.

prydnadsträd prydnadsträd

Man kan skaffa ett träd till prydnad av olika anledningar. En anledning som kan ge en annan är att man skaffar tex. ett fruktträd som prydnad och dekoration av en trädgård som ger den andra anledningen, nämligen att få tillbaka en frukt från trädet. Det finns många olika fruktträd som på ett snyggt sätt pryder en trädgård. Körsbär, vindruvor, vinbär och hagtorn är några av dessa träd man kan kalla för träd till prydnad och prydnadsbuskar.

Prydnadsträden som ska planteras i krukor bör planteras i stora och vintersäkra krukor av tex. betong, trä eller järn. Materialet ger visst skydd för både vinterns kyla och sommarens hetta. Det är inte fel att plantera något som täcker krukjorden kring trädstammen tex. murgröna eller silvernjurvinda som hänger över kanten på krukan. Viktigt är att välja krukjord av god kvalitet, helst uppblandad med små eller krossade lecakulor, alternativt grovt grus, och långtidsverkande näring. Om prydnadsträdet skall stå på en blåsig balkong eller på en uteplats behöver det också planteras med ett kraftigt stöd, som också kan förankras i väggen.

Nedan annonser från handelsträdgårdar, butiker och andra som säljer stora och små prydnadsträd och prydnadsbuskar, som körsbär, japansk lönn, rosenmandel, rosenhagtorn, bambuhäck. Söker du små träd till prydnad så är detta utmärkta ställen att söka på. Du kan av de som säljer dessa träd och buskar få fakta om hur man ska plantera och sköta prydnadsträden och prydnadsbuskar. Du kan också hitta information om prydnadsträden lämpliga att ha inomhus eller utomhus.

Nedan bild på ett snyggt träd till prydnad utomhus.

prydnadsträd

Passa på och besök de som annonserar på sidan för att dels kunna köpa prydnadsträden men också hitta nya sorter av växter som passar att använda inomhus och utomhus. Har man tur så kan man köpa snygga, tåliga och billiga träd och buskar pga att de som annonserar ofta har erbjudanden och kampanjer med i sin annonsering.

I samband med att du köper prydnadsbuskar eller prydnadsträden, glöm inte att kolla aktuella växtzoner. Svensk Trädgårds zonkarta gäller för fruktträd och för en mängd vedartade prydnadsväxter, buskar och träd. Sverige är indelat i åtta odlingszoner och med hjälp av zonkartan kan du se i vilken odlingszon din trädgård ligger. Odlingszon I finns i landets mildaste delar och odlingszon VIII i de kärvaste regionerna. Ju högre zontal som anges på en växt, desto härdigare anses den alltså vara.

Prydnadsbuskar kan mycket väl användas som häckar. Nedan bilder på prydnadsbuskar hämtade från Bakker trädgård. Du hittar även prydnadsträden som körsbär, japansk lönn, rosenmandel och krusbär.

prydnadsbuskar prydnadsbuskar

Om den första bilden : De djupt gröna stänglarna är denna sorts kännetecken. Bambuhäcken kan bli upp till 2 m bred och förblir grön även på vintern. Leveranshöjd 30-40 cm. 3 per meter. Om den andra bilden : En kraftig häck, som förblir grön under den milda vintern och som verkligen trivs överallt. Liguster passar till alla slags jordarter och kan beskäras mycket enkelt. Till sluten häck används 5 plantor per meter.

Nedan tre tidningar om trädgård. Här finns mycket att läsa om olika blommor, träd till prydnad, växter och annat som hör trädgård till.

Allt om trädgård Drömhem & Trädgård Allers Trädgård

Du kan köpa prydnadsträdet av Blomsterlandet, där kan man se bilder och fakta om de olika prydnadsträden och se i vilka zoner man kan plantera prydnadsträden i. Tex. i zon 5 så kan man plantera prydnadsträdet Hängsälg. Ett litet träd med vackert, överhängande växtsätt. Passar bra även i mindre trädgårdar.

Köpa prydnadsträd på nätet

Nedan länkar till sidor innehållande träd för prydnad, prydnadsbuskar, rosor, blommor, körsbär, japansk lönn, rosenmandel och krusbär och annat som hör till en trädgård.

Albrunna perenner Trädgårdsmässan Blomsidor
Blomsterlandet Plantagen Odla
Allt om trädgård Odla blommor Ulriksdals trädgård

Prydnadsträd inomhus och utomhus

Nedan sidor som sajten Tradgardar.eu innehåller

HEM Växthus Trädgårdsprodukter
Trädgårdsskötsel Vinterträdgård Utebelysning
Altan-Friggebod Buskar - Blommor Trädgårdskonst
Dammar Fruktträd Gräsmatta
Kompost Krukväxter Marksten
Mullvad-Sorkar Mördarsniglar Rosor